Forsikring: Beskyttelse og trygghet

14 februar 2024
Eivind Øi

editorial

Forsikring er noe de fleste av oss er avhengige av i en eller annen form. Enten det er bilforsikring, helseforsikring eller innboforsikring, er forsikring noe som gir oss trygghet og sikkerhet i hverdagen. Men hva om det fantes en måte å tilpasse forsikringspremiene basert på vår egen adferd? ABAX gjør nettopp dette mulig ved å tilby adferdsbasert forsikring gjennom deres samarbeid med Tryg Forsikring.

Adferdsbasert forsikring

Adferdsbasert forsikring tar utgangspunkt i hvordan du bruker ditt kjøretøy, og baserer forsikringspremiene på dette. Tradisjonelt sett har premiene blitt satt ut ifra statistikk og risikovurderinger, men med ABAX sin løsning kan du nå få en pris som er tilpasset din egen adferd. Dette betyr at hvis du er en ansvarlig sjåfør som kjører pent og forsiktig, vil forsikringspremien din være lavere enn for en sjåfør med en mer risikofylt kjørestil.

ABAX sin løsning fungerer ved at du installerer en såkalt «telematikkenhet» i kjøretøyet ditt. Denne enheten samler inn relevant data om kjøreadferden din, som for eksempel fart, bremsing, akselerasjon og svingete adferd. Denne dataen blir deretter analysert av ABAX og brukt til å sette en forsikringspremie som passer deg og din kjørestil. På den måten blir du belønnet for å kjøre trygt og ansvarlig.

Forsikring

Samarbeid med Tryg Forsikring

Fordelene med adferdsbasert forsikring er mange. Ved å tilpasse prisen basert på individuell adferd, oppfordrer det sjåfører til å være mer oppmerksomme og forsiktige på veiene. Dette kan bidra til å redusere ulykker og skadetilfeller, og dermed gjøre veiene tryggere for alle trafikanter. I tillegg kan adferdsbasert forsikring også være med på å motivere sjåfører til å endre uvaner og dårlig kjøreadferd, siden de direkte kan se konsekvensene i form av forsikringspremien.

ABAX sin adferdsbaserte forsikring passer spesielt godt for bedrifter med en stor flåte av kjøretøy. Ved å få data om kjøreadferden til sjåførene, har bedriftene muligheten til å sikre at deres ansatte følger sikkerhetsrutinene og kjører trygt. En av ABAX sine forsikringspartnere er Tryg Forsikring. Tryg har et solid rykte og er en av de mest anerkjente forsikringsselskapene i Norge. Gjennom samarbeidet mellom ABAX og Tryg kan bedrifter og privatpersoner nå dra nytte av adferdsbasert forsikring, og oppnå en skreddersydd forsikringspremie som reflekterer deres kjøreatferd.

Forsiking med Abax

I konklusjon kan det sies at ABAX sin adferdsbaserte forsikring er revolusjonerende innen forsikringsbransjen. Ved å tilpasse forsikringspremier basert på individuell adferd, oppmuntrer det sjåfører til å kjøre trygt og ansvarlig. Dette kan bidra til å redusere ulykker og skader, og gjøre veiene tryggere for alle. ABAX sin løsning er spesielt egnet for bedrifter med en stor kjøretøysflåte, og kan hjelpe dem med å sikre at deres ansatte følger sikkerhetsrutinene. I tillegg til forsikringstjenester har ABAX også andre nyttige tjenester for bedrifter. For å dra nytte av ABAX sin adferdsbaserte forsikring, anbefales det å besøke deres nettside på https://www.abax.com/no.